Jószívűek a gyerekek Várgesztesen

2016. november 14., hétfő 19:00

Idén is nagy volt az érdeklődés Várgesztesen a Márton napi ünnepég kapcsán, hiszen aki ezen a napon libát nem eszik, az egész évben éhezik – tarja a mondás, így már csütörtökön délután megkezdődtek az előkészületet az óvodában, ahol szüleikkel kézműveskedtek az apróságok.

A pénteki programra ugyancsak sorra érkeztek a szülők, nagyszülők, a gyerekek pedig hatalmas lelkesedéssel álltak a közönség elé. A legkisebbek énekkel, körjátékkal és egy rövid előadással örvendeztették meg a vendégeket. Ezen kívül bemutatták Szent Márton történetét, amikor félbevágta köpenyét, s a felét magán hagyta, a másik részét pedig odaadta egy koldusnak, bizonyítva jószívűségét.

A műsor végén, az óvodások kettétörték kekszeiket és megosztottak idősebb társaikkal, majd az eseményt megkoronázva, közös sétára indultak a családtagok, pedagógusok segítségével készített lámpásokkal a sportcsarnokban.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Várgesztes támogatásának köszönhetően a felnőtteket forralt punccsal, a kicsiket teával, s természetesen libazsíros kenyérrel látták vendégül a hagyományőrző esemény zárásaként.

Kevesebb