Több mint félszáz gyermekrajz a falakon

2018. november 7., szerda 07:11

Immár két tatabányai és egy kecskédi helyszínen tart foglalkozásokat Salamonné Helter Erika amatőr képzőművész a gyerekeknek az Arany Kezek Művészeti Csoport keretében, ami 2016-ban kezdte meg működését.

A foglalkozások tematikájában nagy szerepet kap a jobb agyféltekés rajzolás, ami olyan, Betty Edwards által kidolgozott rajzoktatási módszer, amely gyakorlatba ülteti az agykutatás rajzolással kapcsolatos eredményeit. Az egyszerű gyakorlatok segítségével rövid idő alatt a rajzkészségben ugrásszerű fejlődés áll be.

A csoport több pályázaton szerepelt már sikerrel, a fiatalok alkotásait pedig egytucat kiállításon lehetett megcsodálni, kedd óta a várgesztesi Faluházban is, ahol Talabér Angelika dalai adták meg az alaphangulatot a megnyitó ünnepségen.

Rising Károlyné polgármester köszöntőjében arról szólt, hogy amikor ragyogó napsütésben délelőtt megnézte a képeket, nagyon jó érzés fogta el. - Vidám színvilág fogadott és nagyon különböző technikával készített képek. Tudtam, hogy aranyos, kiegyensúlyozott, boldog gyerekekkel fogok késő délután találkozni. Nem csalódtam – mondta.

- Mesék ihlették meg a gyermeki fantáziát, így többen népes állatsereget ábrázolnak békés együttlétben. Öröm látni a meseillusztrációkat. Magam is szeretem a meséket. Kiskoromban a szöveges rész mellé elképzeltem színesben a szereplőket, sőt néhányszor le is rajzoltam magamnak őket. Ennyi év távlatában a puputevéim, teknőceim és sündisznóim még biztos megvannak. A mai nap főszereplői, ünnepeltjei grafit ceruza helyett inkább ecsetet ragadtak. Köszönöm a gyermekeket támogató felnőttek bíztatását, munkáját – fogalmazott a faluvezető.

A tárlat november 25-ig fogadja a látogatókat, majd ezt követően, november 27-én Salamonné Helter Erika önálló kiállítása nyílik meg a Faluházban.

Kevesebb