A Faluházba került az aranyérmes torta

2018. december 6., csütörtök 12:31

November közepén ajánlotta licitre a tatabányai Stop Cukrászda aranykezű mestere, Nyári Szandra ámulatba ejtő alkotását, hogy segítséget nyújthasson a KERI 9. osztályos tanulója, a daganatos betegségben szenvedő várgesztesi Sütő Ervin Zsolt számára.

A gigantikus méretű, antik hangulatú, és hihetetlen részletességgel kidolgozott torta az V. Palotási Tortafesztivál zsűrijét májusban olyannyira lenyűgözte, hogy Szandra aranyéremmel térhetett haza.

A remekműre több mint egy hétig lehetett licitálni, az árverésből, és további felajánlásokból végül 104 400 forint érkezett a Stop Cukrászdához, az összeget a középiskola igazgatója vette át Zsolt nevében.

A licit nyertese végül nemcsak, hogy 30 ezer forinttal járult hozzá a végösszeghez, magát a tortát is felajánlotta Zsolt számára, akinek édesanyja, Gróf Ágnes úgy döntött, hogy megköszönve a várgesztesi óvoda és iskola által korábban szervezett gyűjtést, továbbajánlja az intézmények részére, így mostantól a várgesztesi Faluházban tekinthető meg az V. Palotási Tortafesztivál aranyérmes alkotása.

Kevesebb