Adventi áhítat

2018. December 18., Tuesday 06:00

Nyolcadik alkalommal csendültek fel gyönyörű, karácsonyt váró dallamok december 16-án az irigylésre méltó akusztikájú várgesztesi katolikus templomban.

Annak idején Talabér Angelika teremtette meg a gitárzenés adventi áhítat hagyományát, s akik idén is ellátogattak a programra, ezúttal sem csalódtak. A várgesztesieket hagyományosan nem csupán a tehetséges hölgy megható zenéje és különleges hangja ragadta magával, hanem hat fiatal zeneiskolás, a Rodé testvérek, Klára, Sára, Flóra, Nóra, valamint Marx Péter és Cseke Bendegúz fenyőillatú trombita, fuvola, hegedű, klarinét előadása.

Angelika – mint mindig – ezúttal is izgatottan készült, repertoárjában számtalan dal szerepelt: közismert, klasszikus karácsonyi, adventi énekek magyarul és németül, megzenésített versek, könnyűzenei dallamok, tradicionális vallási énekek latinul is. Mindezeket gyöngyszemekként fűzte az előadó, az áhítat résztvevői pedig a lélekszépítő program végén minden bizonnyal vele együtt vallották Juhász Gyula méltán ismertté, híressé vált gyönyörű gondolatait: Szép Tündérország támad föl szívemben ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, ilyenkor decemberben...

Kevesebb