Adventi koncert

2016. november 27., vasárnap 20:00

Koncerttel köszöntötték Advent első vasárnapját a várgesztesi katolikus templomban, amely zsúfolásig megtelt vendégekkel. A dallamok, énekek felcsendülése előtt a résztvevőket Pillmann József, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Várgesztes elnöke Friedrich Wilhelm Kritzinger „Es ist Advent” című, az adventi hangulatot idéző, csendet, békességet megjelenítő versével köszöntötte.

A költő alkotásában megjelent az őszre jellemző virágok elnyílása, a költöző madarak elrepülése, az ég színének szürkére váltása, majd a gyertya lángja, amely jelzi: Ádvent van! A várakozás időszakának kezdetén nagy sikerrel léptek a közönség elé a várgesztesi diákok, a baji és nyergesújfalui Német Nemzetiségi Dalkör, a nyergesújfalui Barátság Kör Egyesület Hagyományőrző Népdalköre, valamint a várgesztesi Német Kultúregyesület Dalköre tagjai, s öltöztették ünnepi díszbe a lelkeket.

Nagyon jó érzés, hogy egy kis faluban ennyien szeretik és művelik a zenét – hangzott el a Várgesztesi Zeneiskola diákjainak hangszeres produkcióit követően. Bárdos Imre harmonika, Cseke Bendegúz klarinét, Hartdégen Anna gitármuzsikájával varázsolt, s két kis trombitás fiú előadása előtt Sági Richárd karnagy büszkén jelentette be, hogy november 25-én a megyei zeneiskolák rézfúvós fesztiválján és versenyén Kovács Levente az 1-es korcsoportban ezüst, Marx Péter István pedig a 2-es korcsoportban arany minősítést ért el.

Kevesebb