Mozgással szebb a világ…

2019. május 19., vasárnap 09:44

Itt van újra a csapat, Pilatesnek népe, megmutatni világnak, hogyan szép az élet. Repülj, mozdulj, lépkedj, fussál, mozogjon a lábad, húzd ki magad, derekad, egyenesre hátad!

Élet, élet, betyár élet, nem foghatsz ki rajtunk, nyolcvanasok, ovisok, mind egyszerre mozgunk. Mozgással szebb a világ, egészséges élet, ha lépkedünk a fény felé, az öregség is szép lesz! – a Berek Dalkör után az „Egészségért, Boldogságért” program résztvevői is dalra fakadtak szombat délelőtt a várgesztesi Faluházban, ahol a Pilates Mozgalom Indulójával is hirdették, hogy bár múlik az idő, sorsának, egészségének mindenki a maga kovácsa…

Bajnáról, Vértessomlóról, Környéről, Tatabányáról, s természetesen helyből érkeztek a pilates csoportok a Sikeres Öregedésért Egyesület egész napos rendezvényére, de egyénileg Előszállásról, Győr és Salgótarján környékéről is, hiszen a díjtalanul látogatható program több megközelítésben is rávilágított, mi mindent tehetünk az egészséges öregedés érdekében.

A várgesztesi alapítók abból indultak ki céljaik és tevékenységük alapszabályba foglalásánál, hogy minden ember számára természetes igény az egészséges és boldog élet. A mi víziónk, hogy ez minden ember számára elérhető legyen. Küldetésünk a hiteles tudások összegyűjtése és átadása, hogy mindenki felépíthesse a saját egészség házát a tudatos táplálkozás, a tudatos testmozgás és a tudatos stresszkezelés módszerével – hangzott el a rendezvény kezdetén Menoni Gabriellától. A szervező egyesület vezetőségi tagja köszönetét fejezte ki a várgesztesi önkormányzat számára a „Legyen egészséges és boldog falu Várgesztes” projekt támogatásáért, a MOL Alapítvány részére a „Sikeres öregedésért” pályázat pozitív elbírálásáért, és valamennyi trénernek az önzetlen részvételért.

Gajda Nóra kérdésére, hogy kik ismerik a Meridián tornát, nem sok kéz lendült magasba, az egészségfórum résztvevői ezzel a gyógyító rendszerrel is megismerkedhettek, amely – tudtuk meg a tatabányai Eufória Egészség Centrum vezetőjétől – teljesen más, mint a pilates. A meridiánokban rejlik az életenergia, ami körülvesz bennünket, és ha ez elakad stressztől, bizonyos helyzetektől, akkor jönnek a fájdalmak, a betegség, a tünetek, amit ha orvoslással kezelünk, akkor csak a tünet szűnik meg, előbb-utóbb jön a következő betegség. A torna az energiablokkokat oldja, újra áramlik az energia, megkapják a szervek, és újra gyógyulnak, tehát jól vagyok tőle – mondta el a szakember, aki a különbséget így írta le: a pilates, a jóga nyújtásokkal lelazítja a testet, jó közérzetet okoz, a Meridián energiablokkokat old, tehát energetikailag teremt összhangot. A három és a nyolcvan éves is lazán meg tudja csinálni. Fittséget ad, jó közérzetet, felébreszt.

A várgesztesi egészségfórum kínálatában a Meridián torna mellett természetesen szerepelt a pilates, gyógyítókód előadás, bioaktív étrend kiegészítők bemutatása, és majki kirándulás is, hiszen túl azon, hogy Majk gyönyörű, egyedi és különleges, a lebontott templom helyén dupla Szent György vonal kereszteződés is található, a vonalak fölött tartózkodva feltöltődünk jótékony, gyógyító energiával, testünk és lelkünk is harmonikusabbá válik.

Kevesebb