Köszöntötték a település pedagógusait

2019. május 31., péntek 08:32

Ötödik alkalommal köszöntötték csütörtök délután a faluházban Várgesztes pedagógusait, óvodapedagógusait és a munkájukat segítő dolgozókat, ahol jelen volt Mosonyiné Hofer Szonja, a somlói anyaiskola igazgatója is.

Az óvodások és iskolások kedves műsorát követően Rising Károlyné polgármester köszöntőjében kiemelte: ennél szebb és meghatóbb kezdetet senki nem kívánhat magának, amikor az éves pedagógus munka hatására, szülői segítséggel megszületett ez a csodálatos műsor. Tudjuk, hogy hivatás esetén hatalmas elkötelezettség szükséges. Várgesztes gyarapodó gyermeklétszáma, a gyorsan fejlődő világ mindig új kihívások elé állítja a szakma képviselőit. Fontos lenne, hogy az intézményi dolgozók oktató, nevelő munkájáról még több személyes információt kapjanak a szülők, tovább erősítve az egymásra épülő feladatokat.

Mint az már hagyomány a faluban, elsőként a gyerekek köszöntötték virággal nevelőiket, majd a polgármester és helyettese, Balázs Gabriella a virágok mellett értékes könyvvel jutalmazta az ünnepelteket. Viszló Levente „Egy cseppnyi Magyarország” című monográfiáját adták át, ami a Vértesi Natúrpark településeiről szól.

Az ünnepséget követően a jelenlévők a Gesztesen 45 esztendeig oktató Molnár János egykori tanító emléktáblájához vonultak, hogy leróják kegyeletüket pedagógusnap alkalmából. Rising Károlyné polgármester, valamint Balázs Gabriella alpolgármester mellett a hagyományőrzők és az iskola, óvoda képviselői helyezték el koszorúikat az emlékhelyen.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb