Mezítlábas apák is gyalogoltak az ösvényen

2019. június 14., péntek 21:48

Tavalyelőtt indiános játékkal, egy éve a cowboy világ felidézésével, idén pedig furfangos feladatokkal várták az ünnepelteket péntek délután az óvoda harmadik alkalommal megrendezett Apák Napi ünnepségére.

Az apróságok köszöntőjét követően az Anyák Napi feladatokkal egyezőket kellett megoldaniuk az erősebb nem képviselőinek. Pillmann Katalin intézményvezető invitálására a szájakat, szemeket és homlokokat ábrázoló fotókból kellett kinek-kinek kiválasztania csemetéjének jellegzetességeit, s összerakni a teljes képet, majd az udvaron a lepel alá bújtatott kicsik kezei alapján kellett kiválasztani a család szeme fényét.

A továbbiakban a közös játék, a mezítlábas ösvény, az íjászat és a horgászjáték mellett a szervezők gondoskodtak a nagy hőségben a hideg üdítőről, valamint a hagymával és uborkával tálalt zsíroskenyérről is.

Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák szerepének fontosságát számos pszichológiai tanulmány is igazolja. A 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor. Emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb