Sváb Kupa tizenötödször

2017. január 14., szombat 00:00

A Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna 15. sorozata indult útjára szombaton Vértessomlón, az utánpótlás korosztályban a házigazdák, Környe, Kecskéd és a Vértesi Erőmű, míg a felnőtteknél ez utóbbi csapat helyett a Várgesztes részvételével.

Jó pár esztendeig csak a felnőttek küzdöttek a kupáért, azonban 2012-től, tehát már öt esztendeje a gyerekeket is „befogták”. Mivel a gesztesi kis focisták is vértessomlói színekben rúgják a bőrt, az utánpótlásnál hagyományosan a Vértesi Erőmű szerepel negyedik gárdaként, s az idei első fordulóban több szurkoló is mondogatta: beérett az erőmű együttese.

A kicsik hat mérkőzést játszottak délelőtt, ez idő alatt pontosan 33 gól született, s majdnem a felét, 16-ot a Vértesi Erőmű szerzett. A nyitómérkőzésen a Vértessomló és Környe 3-3 arányban egalizált, majd az erőmű 4-0-s győzelmet aratott a Kecskéd felett. A tatabányai csapat a házigazdákat és a környeieket is 6-1 arányban múlta felül. A tavalyi kupagyőztes Kecskéd 4 gólt rúgott a Környének, míg saját hálója csak egyszer rezgett, a Vértessomlótól azonban ők kaptak négyet és egyet sem sikerült szerezniük.

Így a fordulót három győzelemmel a Vértesi Erőmű zárta az élen, mögötte végeztek 4 ponttal a házigazdák, harmadik helyen 3 ponttal a kecskédiek, míg a negyediken 1 ponttal a környeiek.

Nálunk fog megrozsdásodni a vándorkupa – jegyezte meg tavaly egy kecskédi szurkoló a felnőttek sorozatzáró eredményhirdetésekor, miután sokadszorra hódították el. A kecskédiek idén is alaposan „belekezdtek” szombat délután: előbb a Várgesztest múlták felül 7-3-ra, utána a környeieket 6-3-ra, s bár a vendéglátóknak sikerült őket megszorongatni, a Vértessomló ellen vívott meccset is hozták 7-6-os győzelemmel. A házigazdák elleni mérkőzés után a Környe (5-2) és Várgesztes (3-0) is győztesként hagyta el a pályát, a Gesztes Környe összecsapása a várgesztesiek 3-1-es sikerével zárult. A felnőttek fordulóját tehát 100%-os teljesítménnyel a kupát jelenleg is őrző Kecskéd nyerte meg, második helyen végzett a Várgesztes 6 ponttal, harmadikon zárt a Környe 3 ponttal, míg negyediken pont nélkül a Vértessomló.

A ranglista azonban természetesen még az utánpótlás korosztálynál és a felnőtteknél is változhat, hiszen az, hogy végül kihez kerül a Sváb Kupa, a következő hetekben dől el a sorozatmérkőzések további helyszínein: február 4-én Környén, 11-én Várgesztesen, majd 18-án lesz a zárás Kecskéden.

Kevesebb