Lendületben a közösség

2019. szeptember 22., vasárnap 12:36

Az alapítók abból indultak ki céljaik és tevékenységük alapszabályba foglalásánál, hogy minden ember számára természetes igény az egészsége és boldog élet.

Ezzel a gondolattal köszöntötte szombaton Menoni Gabriella, a gesztesi Sikeres Öregedésért Egyesület elnökségi tagja a MOL Helyi Érték programjának vendégeit, majd így folytatta: a mi víziónk, hogy ez minden ember számára elérhető legyen.

A MOL Helyi Érték programjának közönségszavazásán országszerte 40 körzetben, körzetenként 2-3 településre lehetett szavazni. Oroszlány térségében két település civil szervezete indult, egy oroszlányi, és a várgesztesi Sikeres Öregedésért Egyesület, utóbbi el is nyerte a félmillió forintos pályázati összeget.

Az Adj lendületet helyi közösségednek! című program helyi civil szervezeteket, kezdeményezéseket támogatott, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat.

A szombati rendezvény központi témája az egészségmegőrzés volt, s ennek keretében tartott előadást „Jól egyél, hogy jól legyél” címmel a tudatos táplálkozásról Mártonfalvi Éva életmód és táplálkozási tanácsadó, majd „Gyógyító olajok – a növények intelligenciája” címmel Helmeczy Beatrix Bach-virág terapeuta és aromaterapeuta, de esszenciális illóolaj kóstolóra is sor került, míg az asztalokon egészséges zöldségek, magvak sorakoztak.

Mint azt Tar József főszervező, egyesületi elnök elmondta, szervezetük alapvetése, hogy az egészségmegőrző szolgáltatások mindenki számára elérhetők legyenek, legfőbb erőforrásuk pedig a közösségért végzett önkéntes munka.

Kevesebb