Ünnepeltek

2019. november 24., vasárnap 12:41

Családja körében ünnepelte péntek délután Pillmann József 90. születésnapját a gesztesi Faluházban, ahol az önkormányzat és a hagyományőrzők is köszöntötték.

Rising Károlyné polgármester méltatta Várgesztes egyik legöregebb polgárának életútját, aki a miniszterelnök üdvözlő emléklapja mellett az önkormányzat ajándékát is átadta, s így tett Vörös Sándorné, a Hagyományőrzők vezetője is.

Mint azt Józsi bácsi elmondta, tízen voltak testvérek, akik közül hatan még most is élnek, és a gyerekek között ő volt a rangidős. A hosszú élet titkáról szólva kiemelte a harmonikus családi szeretet fontosságát.

- Bármi gond van a családban, mindenki igyekszik segíteni, és ebben az összetartó családi közösségben a nehezebb dolgokat is könnyebb elviselni. Közeleg a karácsony, amire már most készülünk, hiszen nálunk hagyomány, hogy ilyenkor összegyűlünk szinte valamennyien együtt ünnepelni – fogalmazott Pillmann József, aki még hozzátette: azért reggelire egy stampedli borral „fogat mosni”, nem rossz dolog, és talán ez is lehet a hosszú élet egyik titka.

Kevesebb