Nőnapoztak a szépkorúak

2017. március 12., vasárnap 18:04

Mintegy kétszázan gyűltek össze szombat délután a műszaki középiskola nagytermében a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet hagyományos nőnapi eseményére, amire a helyiek mellett megérkeztek a társszervezetek tagjai is Mór-Pusztavámról, Várgesztesről és Vértessomlóról.

Eichardt János, a szervezet elnöke köszöntötte elsőként a vendégeket, majd Lazók Zoltán polgármester lépett a mikrofonhoz, aki többek között arról is szólt, hogy minden férfi életének alapját két nő határozza meg. Az első: az édesanyja, a második: a szerelme, a felesége. Évszázadok óta éneklik meg a költők mindkét nőt.

- Szent Ágoston üzenete visszarepít a történelemben, és azt igazolja, hogy tartozunk, hiszen azt mondja:

Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni,

Ádám fejéből vette volna.

Ha rabszolgájává, a lábából.

Ámde oldalából vette, mert élettársává,

egyenlő párjává akarta – idézte az egyházfit a városvezető, aki záró gondolatként arra kérte férfitársait: ne csak ezen a napon vegyék észre az őket körülvevő lányok és asszonyok csodálatos lényét, de most hangsúlyosan mutassák ki köszönetüket mindazért, amit a nőktől kaptak és kapnak, tegyék emlékezetessé a nőnapot egy szeretet-ajándékkal, egy hála-szóval, egy hosszú öleléssel.

Az ünnepi gondolatokat követően Illés Róbert szakszervezeti vezető Budai Lajosnénak közösségi munkája elismeréseként a BDSZ elnöki oklevelét adta át, míg Baranyai Mihálynét az OBEDSZ elismerő oklevelével jutalmazták.

Kóti Istvánnénak, Monostori Andrásnénak és Dürgő Jánosnénak ajándékkal köszönték meg évtizedes bizalmi munkáját, majd a protokolláris eseményeket követően a délután további része a közös szórakozás, ismerkedés, a régi emlékek felidézése jegyében telt, amihez a Flepp együttes szolgáltatta a talpalávalót.

Kevesebb