Kínai módszer az egészségért

2020. február 23., vasárnap 07:49

Az októberben megválasztott új önkormányzat a továbbiakban is támogatja a falu civil közösségeit. Mind anyagi hozzájárulással, mind az ingyenes helyiséghasználattal segíti működésüket.

Ezekkel a gondolattal köszöntötte szombaton Katzer Ákos települési képviselő, a gesztesi Sikeres Öregedésért Egyesület tagjait és vendégeiket a közösség rendezvényén. ahol a 3-1-2 meridiángyakorlatok jelentőségét ismertette Tar József főszervező.

Mint azt az gyesületi elnök elmondta, a meridián torna az egészségmegőrzés, és a betegségek gyógyításának hatékony eszköze. Fenntartja a bioenergia akadálytalan áramlását a szervezetben.

A szervezetünk öngyógyító képessége velünk született adomány. Ha odafigyelünk a finom jelzésekre, ha megtanuljuk a természetes módszereket, akkor nagyon sokszor megelőzhetjük a betegségeket, illetve a már kialakult betegségeket kezdeti szakaszukban könnyen saját magunk gyógyíthatjuk. Akik gyakorolják a 3-1-2 meridiántornát, már megtapasztalhatták annak számtalan előnyös és gyógyító hatását, és ők már tudják, hogy a hagyományos kínai gyógyászati módszerek nem véletlenül maradtak fenn és használják őket több ezer éve.

A kínai egészség felfogás többek között az akupunktúrás meridiánok létén alapszik. A Kínában elismert biofizikus professzor, Zhu Zong Xiang "Akupunktúra Meridiánok Biofizikája" című könyvében bőséges bizonyítékokkal szolgál arról, hogy a bőrünk alatt, a bőr és az izompólyák között húzódnak ezek az energiát közvetítő pályák, pontosan úgy, ahogy a több ezer éves kínai orvoslás tradíciójában szerepel.

Megfelelő gyakorlással, a 3-1-2 gyakorlatok végzésével kell napi 20-30 percet szánni meridiánjaink szabad energia-áramlásának biztosítására, ez szükséges ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen – hangzott el a rendezvényen, ahol a jelenlévők ki is próbálhatták és gyakorolhatták a módszert.

Kevesebb