Zárva!

2020. március 15., vasárnap 15:43

Várgesztes Község Polgármestereként a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében, a kormányzati intézkedésekkel összhangban, a mai napon - azonnali hatállyal – az alábbi intézkedéseket rendelem el:

Az önkormányzat által működtetett intézmények közül a Német Nemzetiségi Óvoda és Faluház bizonytalan ideig márc. 16-tól zárva tart, nem látogatható! (Ugyanez vonatkozik a KLIK által működtetett Iskolánkra is) Hétfői napra a gyermekek számára előre megrendelt ételt dobozolva házhoz szállítjuk.

A felnőttek számára biztosított házhoz szállított éthordós étkeztetési rendszert fenntartjuk.

Azok a szülők, akik változatlanul szeretnék igénybe venni gyermekeik számára az étkeztetést, kérem jelezzék Schlapak József falugondnoknak a 20 280 2670-es mobilon, aki házhoz szállítja.

Az idős lakosok védelme érdekében az Önkormányzat felajánlja, hogy a 60 év felettieknek segítünk a bevásárlásban annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a sok emberrel való találkozás. Aki nevével, címével ellátott bevásárló listáját bedobja a Hivatalnál található postaládába, annak a kért árut másnap a délutáni órákban a falugondnok fizetés ellenében átadja.

Nyomatékkal hívom fel a lakosság figyelmét, hogy a nem zárt közösségi tereket (pl. játszótér, tópart, foci pálya, Várrét) mindenki csak saját felelősségére látogassa. Fontos lenne, hogy ott se tartózkodjanak tömegesen.

Javaslom, hogy használják ki és látogassák meg Várgesztes fantasztikus természeti adottságait, tartózkodjanak minél hosszabb időt szabad levegőn!

Bízom benne, hogy egymásra figyeléssel és a hygiéniai szabályok betartásával el tudjuk érni, hogy a lakosság ne betegedjen meg, ne kerüljünk karanténba.

Aki házi karanténban van, annak családtagjaira is vonatkozik a szabály! Ebben az esetben telefonon kérek jelzést a 20 261 8177-re, mert számukra az élelmiszerellátást Önkormányzatunk biztosítja! Ennek részleteit az érintettel kívánom egyeztetni telefonon vagy E-mailben: polgarmester@vargesztes.hu

FELELŐSSÉG TELJESEN VIGYÁZZUNK MAGUNKRA és EGYMÁSRA, MARADJUNK OTTHON!

A kiadott rendelkezések visszavonásig érvényesek!

Előre köszönöm megértésüket!

Rising Károlyné polgármester

Kevesebb