Érkeznek a trükkösök

2020. április 5., vasárnap 14:38

A koronavírussal kapcsolatos járványügyi helyzettel visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség.

Megjelentek azok a csalók, akik megpróbálnak valós biztonságot nem nyújtó termékekkel kereskedni, és silány minőségű árut, bóvli termékeket próbálnak eladni az embereknek, de ezek az áruk akár veszélyesek is lehetnek az egészségre. A rendőrség azt kéri, hogy ne álljanak szóba a házalókkal, ne vásároljanak tőlük, de értesítsék a rendőrséget, ha ilyen jelenséggel találkoznak.

Felhívják a figyelmet, hogy ezek a személyek nem jogosultak védőeszközöket árulni, így fertőtlenítő szereket, maszkokat, kézfertőtlenítőt, gyógyszereket csak és kizárólag az állami egészségügyi ellátórendszerből, illetve megfelelő minősítésű üzletekből, áruházakból vásároljanak az emberek.

Ha többen érkeznek árusítani a házhoz, legyenek körültekintőek az ott lakók, mivel amíg az egyik eladó leköti a figyelmüket, a másik akár besurranó tolvajként az értékeiktől is megfoszthatja őket.

A csalók mindig az igényekhez igazodnak, a koronavírus kapcsán is ezt kell mindenkinek tudatosítania magában. A koronavírus-vizsgálatra irányuló gyorsteszteket kínáló ajánlatokat se fogadja el senki, ilyen nem áll rendelkezésre.

Kevesebb