Lovagi Játékok

2017. szeptember 10., vasárnap 13:32

Színvonalas, érdekes, pörgős programok várták szombaton Várgesztesen az érdeklődőket, így nem csoda, hogy közel másfél ezren választották kikapcsolódásnak a kilencedik alkalommal megrendezett Lovagi Játékokat.

A várréten XVI. századi fegyverek bemutatójával vette kezdetét délelőtt az esemény, majd gólyalábas „lovagok” harca folytatta a sort.

Délben Rising Károlyné polgármester köszöntötte a helybéli, Oroszlányból, Környéről, Vértessomlóról, és a messzebbről érkezőket, akik között ott volt Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Igó István Vértessomló első embere és Németh Gábor oroszlányi alpolgármester is.

Az üdvözlő gondolatokat követően a Fresco Bello csoport szenzációs zászlódobálós produkciója ragadtatta tapsra a nézőket, majd a Gyulaffy László hagyományőrző bandérium katonái és a Gölbasi Vitézei Egyesület harcosai idézték fel a csatákat. A délután folyamán több alkalommal dörögtek a fegyverek, a nézők szurkolhattak a párbajok résztvevőinek és az elrabolt asszonyok, gyermekek megmenekülésének, miközben a várréten felállított sátrakban a folyamatosan érkező vendégek megismerkedhettek a korabeli berendezési tárgyakkal, ételekkel, fegyverekkel és felszerelésekkel, a mesterségek standjain pedig hajdanvolt kézműves technikákat mutattak be. A gyermekek legnagyobb élménye azonban minden bizonnyal a „zoknicsatás” vártámadás maradt.

A kísérőprogramok között bábszínház, íjászat, kocsikázás, ólomöntés, kalandpálya és kézműves vásár várta többek között a IX. Várgesztesi Lovagi Játékok látogatóit.

Kedves szervezők! Kedves segítők!

A IX. Várgesztesi Lovagi Játékok lakossági közmegelégedettséggel, sikeresen zárult. Ezúton is szeretném megköszönni mindenki segítő támogatását!

Rising Károlyné polgármester

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb