Több mint félszázan ültettek fát Várgesztesen

2017. október 16., hétfő 13:54

Minden tizedik lakója hallgatott a hívó szóra vasárnap délután a 600 lelket számláló Várgesztesen, hogy részt vegyen a Várgesztesért Közalapítvány immár harmadik alkalommal megszervezett faültetési akciójában.

Kluber János alapítványi elnök, ötletgazda 2015-ben kezdeményezte a közös programot, akkor kétfajta juhar, selyemfenyő és platán kerül a földbe, majd tavaly 53 fának alakítottak ki új gödröket a falu központjában, így a két év alatt összesen 110 fát ültettek el a gesztesiek, amit vasárnap továbbiak követtek. A mostani alkalommal az új telepítés mellett, az elszáradt, kipusztult fákat is pótolták, az elmúlt időszak újszülöttjeinek tiszteletére pedig a rózsalugasban telepítettek három rózsafát.

Az eseményen Rising Károlyné polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a konkrét és szakszerű tennivalókról Hartdégen Mátyás nyugalmazott erdész tájékoztatta a jelenlévőket, aki arra kérte a családokat, hogy különösen az első hetekben figyeljenek oda, hogy megfelelő mennyiségű vizet kapjanak a növények.

Az eligazítást a sorsolás követte, ahol eldőlt, ki, mit és hol ültet, majd munkába álltak idősek, fiatalok egyaránt, hogy közös erővel tegyék otthonosabbá, szebbé környezetüket.

Kevesebb