Óvatosan az avarégetéssel!

2017. október 20., péntek 19:49

Az erdő- és szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz és az ősz a legveszélyesebb időszak, ilyenkor Magyarországon évente több ezer tűz keletkezik.

A szabadterületi tüzek megakadályozására vonatkozó általános előírás, hogy a terület tulajdonosa, használója köteles a területet éghető anyagtól, száraz növényzettől mentesen tartani. A belterületi hulladékégetés – amennyiben más jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik – tilos! Kerti zöldhulladék égetésre csak ott és abban az időintervallumban van lehetőség, ahol azt önkormányzati rendelet megengedi.

Várgesztesen az avar és kerti hulladék égetése vasárnap és ünnepnapokon tilos! Az égetés hétfőn és szerdán 8-18 óra között, valamint szombaton 8-18 óra között megengedett!

Az égetésnél mindig legyen a közelben kerti szerszám a szél által elfújt avar összeszedésére, illetve, ha van kerti locsolóeszköz, szükség esetén azt is használják.

A rendelet részletes szövegét itt olvashatja: www.vargesztes.hu/onkormanyzat/rendeletek >>> 2015

Amennyiben mégis tűzeset következik be, hívják a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletét a 105-ös, vagy 112-es segélyhívó számon.

Kevesebb