Családi majális

2017. április 30., vasárnap 18:19

Április utolsó péntekjén májfaállítással vette kezdetét a tizedik családi nap és főzőverseny programja, amit első alkalommal 2008-ban rendezett meg a helyi lokálpatrióta, Almási István.

Szombaton reggel aztán a Várgesztesi Vagányok együttes zenés ébresztőjére keltek a mintegy 600 lelket számoló falu lakói, és megkezdődött a Faluház előtti területen az asztalok, tűzrakóhelyek beállítása, hogy minden készen várja a koradélután startoló főzőverseny csapatait, amire 12 közösség, baráti társaság adta le előzetesen nevezését.

Nehéz dolga volt a Járfás József séf által vezetett zsűrinek, aminek tagja volt még Rising Károlyné polgármester és Schalkhammer Ferenc, a híres sváb disznótor rendezvény egykori böllérje, ugyanis olyan különleges étkek között kellett sorrendet felállítaniuk, mint a vadraguval töltött lángos, a vargányás vaddisznó, a zúzapörkölt, a babgulyás, vagy az eredeti székelykáposzta.

Mint elhangzott, évről évre nehezebb az ítészek dolga, hiszen magas minőségű, igazán szakszerűen elkészített és tálalt versenyművek közül kell kiválasztani a legjobbat. Végül a G-pont formáció csülkös babgulyása érdemelte ki a vándorserleget, az Üvöltő Majmok vadragus lángosa lett a második, míg a hagyományőrzők Nosztalgiacsapatának székelykáposztája érdemelte ki a 3. helyet. Különdíjra tartotta érdemesnek a zsűri Levin és társasága vargányás vaddisznója.

Az eseményen egyébként ott volt a gesztesen lakó Cseke Norbert tűzoltó törzszászlós, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka is, aki nem győzte fogadni a gratulációkat, amiért a Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója” díjjal tüntette ki Pintér Sándor belügyminiszter a közelmúltban.

A családi nap képeit a fotótárban tekintheti meg!

Kevesebb