Sütöttek, főztek

2021. június 27., vasárnap 19:38

A hosszú bezártságot követően érezhetően szüksége volt Gesztes lakóinak egy igazi közösségi rendezvényre, így nem csoda, hogy közel százan vettek részt a szombati, önkormányzati főzőversenyen.

Rising Károlyné polgármester és Katzer Ákos főszervező köszöntőjét követően 9 csapat kezdett neki a munkának, és az alapanyagok előkészítésének, miközben persze folyamatos volt a szomszédok, riválisok felkeresése, ugratása – de hát erről is szólt ez az esemény.

A falu főzőversenyét 11 éven keresztül szervezte Almási István – aki feleségével most is ott volt a résztvevők között -, aki utoljára két évvel ezelőtt szólította a település csapatait, baráti társaságait a kulináris megmérettetésre. Tavaly sajnos közbeszólt a járvány, de az önkormányzat idén ismét felelevenítette a hagyományos rendezvényt.

Csülkös pacal, paprikás csirke, babgulyás, töltött káposzta, marhalábszár pörkölt, bugaci leves, babos lecsó, hamburger, zöldséges tarja – ezek az ételek készültek nagy műgonddal, igencsak próbára téve a 4 tagú zsűri ízlelőbimbóit, akik nehezen – és némi meglepetést okozva hozták meg döntésüket.

Az elmúlt 3 versenyt rendre az Üvöltő Majmok együttese nyerte, így 2019-ben végleg hozzájuk került az egykor Schalkhammer József által felajánlott vándorkupa. A második helyen Levin és csapatának volt bérelt helye, de most borult a sorrend, ugyanis az első alkalommal debütáló Főzőiskola, azaz Lábár Zoltán és neje, Fülöp Hajnalka töltött káposztája lett a befutó. Második helyen a Rieder Roland vezette Üvöltő Majmok végeztek különleges hamburgerükkel, míg a Pillmann Ferenc által irányított Levin és csapata lett a harmadik a zöldséges tarjával.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg!

Kevesebb