Rózsafák az újszülöttek és testvéreik köszöntésére

2021. november 29., hétfő 11:02

Első alkalommal 2016-ban ültettek szülők, nagyszülők rózsafákat Várgesztesen a Polgármesteri Hivatal udvarán az újszülöttek köszöntésére. A gondolat a Várgesztesért Közalapítvány elnökétől, Kluber Jánostól származik, ő nem titkoltan azzal a céllal hívta életre, hogy a terület idővel rózsaligetté, esketési helyszínné váljon, s egyáltalán nem utolsó sorban azért, hogy a gyermekek, családok várgesztesi kötődését erősítse.

Az elmúlt két esztendőben elmaradt a program, így november 28-án szép számmal érkeztek ásóval, lapáttal az anyukák, apukák, no meg az apróságok, akik a szomorkás, szitáló esőben is élvezettel segédkeztek az ültetésben. Az elnök köszöntésében mindannyiuk számára azt kívánta, hogy a későbbiekben is gondozzák lelkiismeretesen a fákat, a gyermekek várgesztesi gyökerei a rózsacsemetékkel párhuzamosan eredjenek, erősödjenek meg, s húsz év múlva közösen gyönyörködhessenek a ligetben.

Vasárnap 16 csemetét ültettek el, tucatot újszülöttek nevében, további négyet pedig testvéreknek, akik a család Várgesztesre költözése előtt születtek, így a ligetben már 37 rózsafa cseperedik.

A rózsafákkal köszöntött újszülöttek és testvéreik:

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb