Egy matricával több kel az M1-esre

2022. január 8., szombat 10:27

Korábban azzal a tudattal indulhattunk útnak az M1-es autópályán, hogy amennyiben Pest és Komárom-Esztergom megyei matricával rendelkezünk, akkor Fejér megyeit már nem kell vásárolnunk, hiszen a két szomszédos megyei matrica már lefedi azt az útszakaszt.

Mivel a jelenlegi szabályozás szerint minden megyematrica a szomszédos megye első lehajtójáig érvényes, és Fejér megyének eddig csak egy lehajtója volt az M1-es autópályáról, eddig nem kellett külön e-matricát vásárolni az M1 Fejér megyei szakaszára, január 1-jétől viszont kell az áthaladóknak.

2021-ben ugyanis elkészült a 48-as kilométernél a szárligeti csomópont, a már meglévő 39-es bicskei mellett, és az átadást követő türelmi időszak letelt, így már két autópálya-lehajtója lett Fejér megyének. Ez azt eredményezi a szabályozásból adódóan, hogy a két csomópont (Szárliget és Bicske) között áthaladóknak 2022. január 1-től Fejér megyei e-matricára is szükségünk van az úthasználathoz, e nélkül megbírságolnak et – hívja fel a figyelmet a simple.hu.

Az M1-en önmagában a Fejér megyei e-matrica a Herceghalom csomópont és a Tatabánya-Óváros csomópont között jogosít fel autópálya-használatra. Aki teljes hosszában, rendszeresen használja az M1-es autópályát, de nem szeretne éves országos e-matricát vásárolni, az Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyei e-matricákkal tudja lefedni az M1-et – olvasható a simple.hu-n.

Kevesebb