Az avar és kerti hulladék szabadban történő égetésének szabályai

2022. február 15., kedd 13:36

Bár a parlament által 2020 nyarán elfogadott módosítás értelmében 2021. január elsejétől országszerte tilos az avarégetés és a kerti hulladék égetése, egy 2020 decemberi kormányrendelet szerint, amíg fennáll a járvány miatti veszélyhelyzet, továbbra is az önkormányzatok hatásköre, hogy engedélyezik-e, és milyen feltételekkel.

Mivel az Országgyűlés 2022. június 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, Várgesztesen is hatályos az avar és kerti hulladék szabadban történő égetéséről alkotott helyi rendelet, amely szerint a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése belterületen minden év március 1-je és április 30-a, valamint október 1-je és november 30-a között engedélyezett kizárólag hétfőn, szerdán és szombaton 8 és 18 óra között. Ettől eltérő időben, központilag elrendelt tűzgyújtási tilalom ideje alatt, valamint ünnepnapokon és nem kedvező meteorológiai viszonyok során tilos a nyílt téri égetés!

Az önkormányzati engedélyezési jogkör tehát CSAK A VESZÉLYHELYZET idejére biztosított, így kérjük, továbbra is kövessék figyelemmel az ezzel kapcsolatos híradásokat!

Kevesebb