Advent a várakozás ideje

2022. november 28., hétfő 11:31

Zsúfolásig megteltek a padok a várgesztesi templomban advent első vasárnapján, ahol a német nemzetiségi önkormányzat hagyományos ünnepi koncertjét tartották. A karácsony közeledtével fordítsunk több figyelmet egymásra, legyünk még inkább türelemmel a másik iránt, az adventi várakozás legyen különb az átlag hétköznapoknál!

A kedvesség, a mosoly és a jó tanács nem csak azt segíti, aki kapja, hanem azt is, aki adja. Legyen örömmel teli az ünnepi időszak! – fogalmazott Pillmann József, a nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntőjében. Őt követte Hartdégen Sándorné dalkör vezető, aki felkonferálta a fellépőket. A sort a várgesztesi zeneiskolás diákok nyitották, akik Sági Richárd vezetésével gyönyörű dallamokat szólaltattak meg fúvós hangszereiken. A várgesztesi iskolások, majd a hittanosok fellépése után a Környei Német Nemzetiségi Dalkör, végül a Német Kultúregyesület Dalköre csempészte be karácsony hangulatát a megjelentek szívébe.

A koncertet követően a községháza előtt mindenkit teával, forralt borral és egy kis harapnivalóval kínáltak, majd Rising Károlyné meggyújtotta a közösség adventi koszorúján az első gyertyát. 2022. sok mindenben más, mint az előző évek. Váratlan gazdasági nehézségek egyik következménye, hogy nincs díszkivilágítás. Ettől függetlenül készülünk karácsonyra a családokban és a falu nagy családjával is. Megható és szívet melengető volt az előző egy óra, amit a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezett meg idén is a templomban. Köszönöm a szervezőknek és szereplőknek, hogy a reggeli szentmise mellett segítettek azt a hangulatot elérni, ami mindenki belső békéjéhez, a harmóniához hozzájárult – mondta a polgármester, majd az adventi koszorú történetéről, annak jelentőségéről beszélt.

Kiemelte, hogy a közösség összetartó ereje minden akadályt legyőz – legyen az járvány vagy nehéz helyzetek. A község vezetője végezetül békés ráhangolódást, jó egészséget és kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb