Aki igényelte, megkapja a támogatást

2023. április 4., kedd 10:07

Összesen 1700 településen 2806 falusi kisbolt kap a Magyar falu programban egyszeri, egyösszegű működési támogatást. A nyertes vállalkozások csaknem hárommillió forint állami segítséghez jutnak, amit a falusi kisboltok rezsiköltségre, benzinköltségre és bérköltségre számolhatnak el.

Minden érvényes pályázatot benyújtó, kistelepülésen működő kisbolt csaknem 3 millió forint támogatást kap a kormánytól – közölte Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Még tavaly novemberben jelentették be, hogy a kormány pályázati lehetőséget biztosít a kétezer fő alatti településeken működő kisboltoknak, ezzel támogatva azt, hogy helyben elérhetőek maradjanak a lakosság számára a mindennapi életvitelhez szükséges alapvető élelmiszerek – írja a Magyar Nemzet. A pályázatokat január 31-ig lehetett benyújtani.

Az elnyert összegek működési támogatásra, azaz rezsiköltségre, benzinköltségre, bérköltségre számolhatóak el – emelte ki a kormánybiztos, aki hozzátette: 2806 kisbolt adott be érvényes pályázatot, és valamennyi nyer is egyszeri, egyösszegű, vissza nem térítendő működési támogatást, amelyet rövid időn belül folyósítanak is.

A pályázatra jogosultak közel 70 százaléka igényelt támogatást.

Kevesebb