50 dekák döntöttek

2023. augusztus 16., szerda 13:50

21. alkalommal szervezett 24 órás horgászversenyt augusztus második hétvégéjén a Várgesztesi Horgászegyesület, a felhívásra az elmúlt évinél kevesebb, 13 kétszemélyes csapat nevezett, de dicséretes, hogy köztük gyerkőcök is.

„Minden évben várjuk a 24 órás horgászversenyt. A tó csodás képet mutat napközben, éjjel, a hajnali párában is. Egyben jó kis rejtekhely a halak számára… Példaértékűnek tartom, hogy két ifjú sporttárs - Hernádi Bence és Metláger Peti - egy hal birtokában hajnalban velünk együtt bizakodva, újra bedobták a botokat. Sajnos eredménytelenül várakozott mindkét csapat. Köszönjük Licinek és Árpinak, hogy gondoskodtak az étkeztetésünkről. Köszönöm Főninek a kiváló szervezést és a családoknak a biztatást! Görbüljön a bot!” – a többi között ezeket a gondolatokat osztotta meg később a közösségi oldalán Rising Károlyné, aki ezúttal – természetesen – nem, mint a település vezetője, hanem mint lelkes horgász vett részt az eseményen.

A 13 páros mindegyike, no meg a családtagok, ismerősök a horgászszerencsében bízva és jó hangulatban telepedtek ki a tó partjára szombat reggel, a felnőttek egy részének vidámsága az órák múltával fokozódott.

Rieder Roland egyesületi elnök elmondta, hogy az egy hektáros tóba pár nappal korábban két mázsa pontyot telepítettek a meglévő halállomány mellé, a tikkasztó hőség azonban többek szerint nem kedvezett a verseny résztvevőinek. Rácáfolt erre Schäffer Ervin és fia, Huba, akiknek a szákjába a verseny kezdetét követő két órán belül már négy hal is került.

A másnap reggeli eredményhirdetés során kiderült, hogy a sikeres versenyzők összesen 61 darab halat fogtak ki, az összsúlyuk 115 kilót nyomott. A legeredményesebbnek Schäffer Ervin és Huba bizonyult, ők összesen 23 kiló kopoltyússal dicsekedhettek. Csupán fél kilóval csúszott le a legfényesebben csillogó kupáról a Schäffer Márton – Péter Dávid páros, és szintén 50 dekán múlt Rising Károlyné, Cirmi és Pillmann Imre második helyezése, így nekik meg kellett elégedniük a harmadikkal. A legnagyobb hal, egy hat kilós ponty Schäffer Márton horgára akadt.

A verseny során hagyományosan a Muslica Díj elnyeréséért is sokat tett a horgászok egy része, a díjat az hódíthatja el, aki az alkoholfogyasztás területén kiemelkedően teljesít a 24 óra alatt. Idén végül Pintér Zoltán érdemelte ki, aki – ellentétben a tavalyi győztessel – reggel személyesen vette át a díjat, de mint az elnök elmondta, ez annak volt köszönhető, hogy már este 8 órától kényszerpihenőt tartott.

Kevesebb