Bűncselekmények a temetőben – Hogyan előzzük meg?

2023. október 28., szombat 05:00

Mindenszentek és Halottak napján sokan látogatnak ki a temetőkbe. A bűnelkövetők kihasználják ezt, és a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskák, a temető előtt parkoló autókban hagyott értékek veszélyben lehetnek. Az áldozattá válás megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség alábbi tanácsait.

Vigyázzon értékeire, táskáját mindig tartsa szem előtt! Ne hordjon magánál nagyobb összegű készpénzt! Pénzét, iratait, kulcsait ne egy helyen tárolja; lopás esetén ugyanis az elkövető egyszerre mindezeket megszerezheti. Táskáját soha ne hagyja őrizetlenül, még rövid időre sem. Forgalmas helyeken, tömegközlekedési eszközökön fokozottan vigyázzon értékeire, mivel a zsebtolvajok a tömeget kihasználva észrevétlenül "tevékenykedhetnek". Ne álljon szóba idegenekkel, akkor sem, ha látszólag segítő szándékkal közelednek Önhöz!

Időskorúak lehetőleg ne egyedül menjenek a temetőbe; biztonságosabb, ha egy rokon, barát elkíséri őket.

Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, és az olykor zsúfolt utakon a megszokottnál lassabb haladás miatt a járművezetők könnyebben elveszíthetik türelmüket. A meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalást mindenképpen kerülni kell!

Temetők környékén előfordulhat, hogy nincs a gyalogosok számára járda, így az úttest szélén gyalogolnak. Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, legyenek fokozott figyelemmel az úttest mellett haladó, a buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra!

Kevesebb