Ünnepeltek és emlékeztek

2017. június 6., kedd 08:15

Harmadik alkalommal köszöntötték péntek délután a Várgesztesen, illetve a községhez kötődően oktató, nevelő munkát végzőket Pedagógusnap alkalmából.

Rising Károlyné polgármester köszöntőjében kiemelte: napjainkban természetesnek tartjuk, hogy a tanító, az óvodapedagógus és a munkájukat segítők magas szinten gyakorolják hivatásukat.

- Szakmai felkészültségük, végzettségük, képzettségük mellett személyiségük, egyéniségük átsüt az óvoda és iskola programjain. A pedagógusoknak ma már inkább karmesteri szerepük van, mivel azt az egyensúlyt kell megtalálniuk, ami biztosítja a harmóniát – fogalmazott a polgármester.

Az ünnepi gondolatokat követően a gyerekek hangszeres produkciói szórakoztatták a jelenlévőket, akik között ott voltak a szülők és a hagyományőrző közösség tagjai is, majd virággal kedveskedtek a „nemzet napszámosainak”.

Hartdégenné Rieder Éva intézményvezető szintén méltatta kollégáit, a pedagógusi hivatást, a polgármester, valamint Balázs Gabriella alpolgármester pedig személyesen is megajándékozta a pedagógusokat és segítőiket.

A program zárásaként a Molnár János tanító születésnapjának 100. évfordulójára készíttetett emléktáblánál az önkormányzat, a hagyományőrzők és az iskolások elhelyezték az emlékezés koszorúit. Az egykori tanító 45 éven keresztül Gesztes lakóinak generációit tanította írni-olvasni, emberségre, tisztességre – hangzott el az emlékhelyen.

Az esemény képeit a Fotótárban tekintheti meg!

Kevesebb