Sváb Kupa: gólzáporos mérkőzések Kecskéden

2024. február 25., vasárnap 16:11

Kecskéden rendezték meg az idei Sváb Kupa teremlabdarúgó torna harmadik állomását február 24-én, a szurkolók délelőtt és délután is gólzáporos mérkőzéseknek lehetettek tanúi.

Délelőtt az U9 korosztály csapatai rúgták a bőrt, a nyitómeccsen a Környe 6-0 arányú vereséget szenvedett el a Kecskédtől, és a csapatnak a folytatásban sem igazán jött ki a lépés, mert a Bajtól 4-1, a Vértessomlótól 3-2-re kapott ki, s mintha az utolsó meccsükre magukra találtak volna: bár a Tatabányai Vasasnak sikerült 3 gólt rúgniuk, 5-öt kaptak.

A megyeszékhelyi gárda a Vértessomlótól 2-0, a Bajtól 2-1 és a házigazda Kecskédtől 4-0 arányban kapott ki. A vendéglátók a Vértessomlót 2-1-re győzték le, az eddig 100%-os teljesítményt nyújtó Baj elleni meccsükön 2-2-es döntetlen született. A folytatásban megrázta magát a Baj és 4-0-s győzelmet aratott a Vértessomló felett.

A fordulót 10-10 ponttal zárta a Baj és a Kecskéd, a gólkülönbség alapján a házigazdák végeztek az élen. Harmadik lett 6 ponttal a Vértessomló, hárommal a Tatabányai Vasas, és pontszerzés nélkül negyedik a Környe.

Délután igencsak bekezdett a Kecskéd a Várgesztes ellen, s bár a gesztesieknek voltak ígéretes felvillanásai végül 8-4-re kikaptak, majd a Környétől 6-3-ra, a Vértessomlótól pedig 10-3-ra. A somlóiak meglehetősen gyengén nyitottak a Környe ellen, az ellenfél már 3-0 arányban is vezetett, amikor elkezdték összekapni magukat: egalizáltak, utána viszont itt is, ott is „potyogtak” a gólok. Végül a Vértessomló hagyta el 6-5 arányú győztesként a pályát, a következő meccsén azonban máris 8-4-es vereséget szenvedett el a Kecskédtől. A forduló utolsó mérkőzésén alaposan kinyíltak a gólzsákok, izgalmas pillanatokban szintén nem volt hiány a házigazdák és a Környe összecsapásán, melynek lefújásakor a Környe 12-11 arányú győzelmet könyvelhetett el. A fordulót tehát a Kecskéd, a Vértessomló és a Környe is 6-6 ponttal zárta, a gólkülönbség alapján első lett a Kecskéd, második a Vértessomló, harmadik a Környe, negyedik a nullpontos Várgesztes.

Az idei sorozat mindent eldöntő zárása március 2-án Környén lesz.

Kevesebb