Kifizették a támogatásokat

2017. július 5., szerda 08:03

Ez év elejétől a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségei integrálódtak a megyei kormányhivatal szervezetébe Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elnevezéssel. A szervezeti változások ellenére a szakmai feladatok nem módosultak. A kifizetéseket azonban a Magyar Államkincstár végzi – hangzott el a kormányhivatal sajtótájékoztatóján.

A legnagyobb gazdálkodói kört érintő támogatási lehetőség az egységes kérelem, ezen belül a SAPS és a zöldítés. Összesen 36 jogcímen lehetett kérelmet benyújtani ennek keretében.

Komárom-Esztergom megyében a 2016. támogatási évet illetően, az előleg és részletfizetésekkel együtt 2017. június 28. napján 2640 ügyfélnek közel 7,7 milliárd forint kifizetése történt meg, ez megközelítőleg 99%-os kifizetési arányt jelent.

Az ügyintézés és a kifizetések a hazai és az uniós előírásoknak megfelelően határidőben megtörténtek, illetve számos esetben, így a két legnagyobb területalapú jogcím (SAPS és zöldítés) esetében két héttel a jogszabályban előírt végső határidő előtt megvalósultak.

-kormányhivatal-

Kevesebb