A szépkorúak napja

2017. november 19., vasárnap 06:48

Több mint 170 hatvan év feletti lakója van Várgesztesnek, akik valamennyien átvehették az elmúlt napokban azt a meghívót, ami az önkormányzat idősek napi rendezvényére invitálta őket.

Elsőként Rising Károlyné polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, a közösség mindig is nagy figyelmet fordított Gesztes szépkorú lakóira, s tették ezt azért is, mert ez az a korosztály, amely gondosan őrzi nemzetiségi hagyományait, amiket szívesen oszt meg a fiatalabb nemzedékkel.

- Ők a mai napig aktív tagjai a település társadalmi és kulturális életének, minden rendezvénynek segítői, részesei – fogalmazott a polgármester.

Ezt követően Pillmann József, a nemzetiségi önkormányzat elnöke egy verssel üdvözölte az ünnepelteket, majd sorra léptek színre a műsor szereplői, a legkisebbektől a korosabb nemzedékekig bemutatva a gazdag nemzetiségi örökséget. Az óvodások és az iskolások dalai, a gyermek, valamint a felnőtt tánccsoport, illetve a Német Kultúregyesület dalköre szórakoztatta és ragadtatta nem egyszer tapsra a jelenlévőket.

A település egyik legjelentősebb közösségi rendezvénye fehér asztal melletti vacsorával zárult.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb