Ön is megkapja a tájékoztatót

2018. január 12., péntek 06:05

A személyijövedelemadó-bevallás rendszerének átalakítása nem ért véget. A NAV a változásokról, teendőkről, lehetőségekről 2018. január hónapban minden magánszemély részére tájékoztató levelet küld.

Azok az adózók, akik rendelkeznek ügyfélkapu regisztrációval, értesítési tárhelyükre kapják meg a levelet, míg az ügyfélkapuval nem rendelkezők postai úton kapnak személyre szabott tájékoztatót 2018. január 31-éig. Az egyéni vállalkozók értesítési tárhelyükre kapott levélből értesülhetnek arról az újdonságról is, hogy 2018-ban már számukra is biztosított a webes kitöltő felület használata, így ők is egyszerűbben tölthetik ki és küldhetik be személyijövedelemadó-bevallásukat.

A tájékoztató levél tartalmazza a fontos határidőket, a webes kitöltő felület elérési lehetőségeit, továbbá a 17SZJA jelű személyijövedelemadó-bevallás kitöltési, benyújtási módjait.

A postán kiküldött levelekhez a NAV az adó 1+1 százalékának felajánlására szolgáló nyomtatványt, rendelkező nyilatkozatot is mellékelte.

Az egyéni vállalkozók szja-bevallás benyújtásának határideje: 2018. február 26.

Egyéni vállalkozói tevékenységet nem folytató magánszemélyek esetében a bevallás benyújtási határideje: 2018. május 22.

A személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatos információk, aktualitások egyszerűen követhetőek a NAV honlap SZJA oldalán – áll az adóhivatal közleményében.

Kevesebb