VI. Vértes Kupa

2018. február 7., szerda 06:29

Ismét teremfoci hétvége „tombolt” Vértessomlón, ahol szombat-vasárnap már a hatodik Vértes Kupa várta szűkebb és tágabb hazánk ifjú labdarúgóit három korosztályban.

A két nap során az U7, U11 és U13-as korcsoportban többtucatnyi fiatal rúgta a bőrt 24 csapatban, a helyiek és várgesztesiek mellett érkeztek Tatabányáról, Tatáról, Szomódról, Szárról, Lovasberényből és Nyergesújfaluról, valamint Budapestről.

A gyerekek a szülői, nagyszülői buzdítás mellett színvonalas és izgalmas, gólokban és hatalmas, kihagyott ziccerekben egyaránt bővelkedő mérkőzéseket vívtak, nem csupán a sikerélményekre és csillogó érmekre vágyva, hiszen a rendezvény immáron hagyományos támogatójának, a Várgesztesi Villaparknak köszönhetően minden korosztály győztes csapata és a legsportszerűbb együttes valamennyi játékosa egy-egy szülő kíséretében egész napos belépőjegyet nyerhetett a park élményfürdőjébe.

A két nap alatt az utánpótlás reménységei 48 mérkőzést játszottak és összesen pontosan 286 gólt szereztek, a leg gólzáporosabb meccset az U13-as korosztályban a Vulkán és a TAC összecsapása jelentette, a tatai csapat 18-0 arányban múlta felül az ellenfelét. De a mérkőzések színvonalát és izgalmát nem feltétlen a gólok száma jelentette, ezt ugyanebben a korosztályban alaposan igazolta az első helyért vívott mérkőzés.

A kupát az U13 meccsei nyitották szombaton, a házigazdák a szurkolók falakat rengető drukkolása mellett küzdöttek az elődöntőben a továbbjutásért, és a TFCE elleni 1-0-s győzelmükkel sikerült is beverekedni magukat a döntőbe. A tatabányai csapat a bronzmeccsen 4-1-es sikert ért el a Lovasberény ellen, így az eredményhirdetésnél ők vehették át a harmadik helyezettnek járó kupát. Hatalmas helyzetek, ziccerek jellemezték a döntőt, a Vértessomló és a TAC mérkőzését, s bár az első gólt a házigazdák szerezték, a tataiaknak később sikerült kiegyenlíteniük, majd szinte az utolsó percekben szerzett két góllal 3-1 arányú győzelmet aratniuk. Bár a somlói gyerkőcök picit elszontyolodtak, hogy nem sikerült megszerezniük a kupát, a szülők, nagyszülők valamennyien biztatták őket: semmi okuk a búslakodásra, igazán büszkék lehetnek magukra!

Vasárnap az U7-es korosztályú csapatok részvételével folytatódott az VI. Vértes Kupa, a vendéglátók betegség miatt nem tudták a csapatukat szerepeltetni, de szurkolásban így sem szenvedtek a gyerekek hiányt. A csoportküzdelmekből végül a Szomód, a Vértesi Erőmű, a Vulkán és a TAC jutott az elődöntőkbe. A bronzéremért vívott meccsen a Vulkán 3-1-es győzelmet aratott az erőmű felett, így ők állhattak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A TAC-nak nem sikerült megismételnie az előző napi bravúrt, a Szomód a döntőben 8-3-ra múlta felül, és hódította el a kupát. Bár a délutáni, az U11-es csapatok mérkőzései során ismét érdekeltek voltak a házigazdák, a gyerekek mindhárom ellenfelüktől vereséget szenvedtek el, így a „sorsdöntő” mérkőzéseket a Szár, a Nyergesújfalu, a Voyage és a Vértesi Erőmű fiatal labdarúgói játszották. A bronzérmet végül a Nyergesújfalu szerezte meg, a második helyen a Vértesi Erőmű végzett, a kupát a budapesti Voyage hódította el.

Kevesebb