Télkergető, tavaszváró fasching

2018. február 13., kedd 13:47

Maskarás farsangi mulatság várta hétfőn az ovisokat, iskolásokat, anyukákat, apukákat, nagyszülőket a várgesztesi Faluházban, s miközben a fasching vendégei az épületben vidáman múlatták az időt, odakinn egyre szaporábban hullott a hó.

A jelmezes felvonulás során az iskolás gyerkőcök az „ördög útjára merészkedtek”, az óvodás apróságok pedig country muzsikára a western világba időutaztak, kicsivel később pedig bájos egyetértésben majszolta a finomságokat a rendőr a rablóval, a csontváz a hercegnővel...

A szervezők hagyományosan a felnőtteket is megmozgatták, a bohókás muzsikákra, no meg az elmaradhatatlan kacsatáncra a gyerekekkel együtt szinte valamennyien táncra perdültek, s ropták széles mosollyal, majd következett a fánkevő verseny, melynek „akadályait” az összes nevező gyerkőc sikerrel vette.

Jöjjön a tavasz, vesszen a tél! – ezt már az udvaron skandálták csörögve, zörögve a gyerekek, miközben az óvodapedagógusok lángra lobbantották a leghidegebb évszakot jelző szalmabábút. A hulló hótól picit megázott báb láthatóan nehezen adta meg magát, de végül lángra kapott, reményt keltve, hogy már nem kell sokáig várni a tavasz beköszöntére. Az biztos, a várgesztesi gyerekeken nem múlik, ők mindent megtettek azért, hogy jó messzire űzzék a telet.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb