Hetvenhét a hetediken

2018. március 25., vasárnap 11:22

Ennyi bor elbírálásához már két zsűrit is össze lehetett volna állítani – jelentette ki péntek délután Horváth Mihály tatai hegybíró, amikor meglátta, hogy 77 mintával neveztek a hetedik alkalommal megrendezett oroszlányi borversenyre.

A Rákóczi kultúrotthon Károlyiné Plóza Melinda, az oroszlányi Falu-hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, akik szintén rekordszámban tették tiszteletüket. Mint elmondta, jó látni, hogy évről évre mind rangosabb, színvonalasabb az esemény, amire a helyiek mellett – többek között – Császárról, Gántról, Kecskédről, Várgesztesről és Bokodról is érkeztek gazdák.

Rajnai Gábor alpolgármester az önkormányzat ajándékával lepte meg a zsűri tagjait, majd megkezdődött az 56 fehér, 17 vörös, valamint 4 rozé nedű értékelése, ami a hagyományok alapján történt a 20 pontos rendszerben.

Minden bizonnyal jó évjárat volt a tavalyi, hiszen míg 2015-ben csak négy arany-, 12 ezüst- és 9 bronzminősítésű eredmény született, addig a pénteki megmérettetésen 40 minta ért el helyezést. 10 arany-, 11 ezüst- és 19 bronzérmes bort kóstolhattak a jelenlévők.

Kevesebb