Tavaszi „nagytakarítás”

2018. április 8., vasárnap 14:57

Bő évtizedes múltra tekint vissza, hogy Várgesztesen Almási István tavasszal környezetszépítő „nagytakarításra” várja a település lakóit. Bár szombat reggel kissé borongós volt az időjárás, majdnem harmincan gyülekeztek a Faluház előtt zsákokra, kesztyűkre, eligazításra várva.

A képviselő a létszámot így kommentálta: eleinte nagyon nehéz volt a mozgósítás, és még most sem vagyok elégedett, hiszen többen is lehetnének, örömteli viszont, hogy a felnőttek mellett több kisebb-nagyobb gyerek is érkezett.

A tavaszi nagytakarítók a falu teljes belterülete mellett az odavezető utak mentén, az erdő egy részén is gyűjtötték a hulladékot, a tó környékén egy későbbi időpontban a horgászok szerveznek szemétgyűjtést. A legkisebbek szüleikkel, és felnőtt segítőkkel a Vár réten szorgoskodtak, a többiek pedig csoportokat alkotva osztották fel maguk között a többi területet.

A munkával nagyjából 2 óra alatt végeztek, s gyűjtöttek össze 15 zsáknyi szemetet. A szervező Almási István a mennyiséget summázva keserű iróniával így fogalmazott: lehet, 3000-re elérjük, hogy nem kell szemétgyűjtést szervezni...

A szájízeket mindenesetre alaposan javította az ízletes vendéglátás, amely a Faluházban várta a tavaszi nagytakarítás valamennyi résztvevőjét, akik száma – a remények szerint – évről-évre nő, miközben a bezsákolt hulladék mennyisége folyamatosan csökken.

Kevesebb