Hal az volt bőven

2018. április 30., hétfő 08:18

Közel harmincan fogtak pecabotot vasárnap reggel a horgászegyesület szezonnyitó versenyén, s köszönhetően annak, hogy a közelmúltban telepítettek több mázsányi halat a tóba, kapásban sem volt hiány.

Az elmúlt években hol az időjárás, hol a halak „járása” nehezítette a résztvevők dolgát, de most egyikre sem lehetett panasz, hiszen a későbbi győztes sorra emelte ki a nagyobbnál nagyobb halakat, összesen tízet, amelyek összsúlya 23 kg volt. De egyébként is volt dolga bőven a mérlegelőknek, többen is tíz kiló fölé mentek a délelőtt folyamán. Mindeközben a kondérban készült a körömpörkölt, a tárcsán sült a kolbász, hogy a befejezést követően együtt beszéljék meg a nap tapasztalatait a résztvevők.

Az eredményhirdetésnél Pillmann Imre egyesületi elnök adta át a díjakat, külön is gratulálva Lufcsik Géza elért 23.100 pontjának, ami a súly és a kifogott darabszám alapján lett kiszámítva (képünkön). Második lett Hernádi Ferenc (15.620 p.), harmadik Nagy Tibor (12.510 p.).

A gyermek kategória szereplői is jól teljesítettek a versenyen, amit Kovács Levente nyert meg (11.080 p.). A további sorrend: Licul Dominik (8.130 p.), Eck Máté (5.600 p.) és Eck Lili (4.120 p.).

Kevesebb