Jubileumi ételkülönlegességek

2018. május 1., kedd 09:16

Éppen tíz évvel ezelőtt, 2008-ban gondolt egyet a várgesztesi lokálpatrióta, Almási István, hogy igazi majálishoz illő programot szervez a település lakóinak és vendégeinek, s teszi ezt azóta is minden évben.

Az időközben bensőséges hangulatú közösségi alkalommá vált rendezvényen tizenkét csapat állt a bográcsok, sütőtárcsák és egyéb alkalmatosságok mellé hétfőn, hogy bebizonyítsák a szigorú zsűrinek főzési tudományukat, s hogy ezt mennyire komolyan vették, arra bizonyítékot szolgáltattak azok a különleges, nagy gonddal elkészített ételek, amelyek délutánra asztalra kerültek.

Vaddisznó debreceni módra, bakonyi ragu, legényfogó leves, tepertős gombóc káposztával, bika here pörkölt, töltött káposzta, tárkonyos ragu, boros vaddisznó – csak néhány a jubileumi alkalomra kigondolt különlegességek közül, de helyben dagasztott-szaggatott krumplis pogácsát is kóstolhattak a résztvevők. S akkor még nem is említettük a legnagyobb érdeklődéssel kísért finomságot, azt a 14 kilós, egyben sült malacot, amit egy házilag összerakott gázos sütőben készítettek el a G-Pont nevet viselő együttes tagjai.

Gondban is volt a Járfás József séf által vezetett bírálóbizottság, amelyben ott volt Rising Károlyné polgármester és Schalkhammer Ferenc, a híres sváb disznótor egykori böllérje, hogy megállapítsa az ízesebbnél ízesebb, szépen tálalt étkek rangsorát. Mint az megjósolható volt, a tizedik alkalommal kiírt főzőverseny győztese a G-Pont csapat lett malacsültjével, megelőzve az Üvöltő Majmok töltött káposztáját és a Nosztalgia együttesének legényfogó levesét, ami mellé krumplis pogácsa került a zsűri elé.

A horgász- és főzőverseny képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb