Várgesztesi kitüntetett a megyei tűzoltónapon

2018. május 12., szombat 10:13

Szentmisével kezdődött péntek délelőtt a megye tűzoltóinak és katasztrófavédelmi dolgozóinak Szent Flórián napi ünnepsége az esztergomi bazilikában, aminek külön hangsúlyt adott egy nevezetes évforduló, hogy 150 évvel ezelőtt alakult meg a település tűzoltósága.

Az eseményen részt vettek a megyei önkormányzat és a kormányhivatal képviselői, a rendvédelmi szervek és társszerveinek vezetői, a helyi védelmi bizottságok elnökei, polgármesterek, tűzoltóparancsnokságok, -egyesületek képviselői, az együttműködő partnerek és cégek képviselői is.

Az ünnepségen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese köszöntötte az ünnepelteket és a meghívott vendégeket, aki többek között szólt a katasztrófavédelem fejlesztéseiről, modernizációjáról. Beszédében hangsúlyozta Szent Flórián példamutatását, s azt, hogy az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak a "tűz katonájának" kultuszát.

A rendezvény hagyományos befejezéseként az országos, megyei és önkormányzati kitüntetések és jutalmak átadására került sor, amelynek keretében Cseke Norbert lelkiismeretes munkájáért és a város érdekében kifejtett szakmai tevékenységéért Tata elismerő díszemléklapját vehette át.

Kevesebb