Várgesztes - olajtechnikával

2018. június 9., szombat 09:30

Több mint harminc tájkép tekinthető meg a Faluház emeleti galériájában – köztük a Várgesztes tájai sorozat darabjai – Talabér Angelika munkái közül.

A tárlatot Rising Károlyné polgármester nyitotta meg péntek délután, majd Pfiszterer Ilona méltatta a helyi amatőr művész munkásságát, és ajánlotta képeit a látogatók figyelmébe.

Mint elmondta, Géli – ahogyan sokan ismerik – már gyermekkorában is szívesen és sokat rajzolt. Más festők a tájképekhez általában akvarell technikával készítenek a helyszínen vázlatot, ami gyors munkára ösztönöz, majd ezt műteremben, nyugodt körülmények közt teszik át olajba. Az olajfestés nagy előnye, hogy rétegesen lehet kenni, nem ütnek át a színek egymáson, javítható, módosítható. Géli az akvarelltechnikát nem szereti, helyette a fotókat használta alapként a képeihez. A tájfestészet sosem halhat el: mindig lesz mondanivalója számunkra az életterünket jelentő természetről és az általa kiváltott gondolatokról, hangulatokról. A 21. században, ahol mindenről fényképet készítünk, igazi színfolt a Géli képein megjelenő egyéniesség. Tulajdonképpen a magyar tájképfestészet útján jár ő is. Nemcsak egyedül, hanem már alkotótáborokban tökéletesíti technikáját. Legutóbb Magyaregregyen alkotott csodás képeket – hangsúlyozta a művész egykori tanítója.

- Géli képeit szívesen ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra, elmélkedésre, szépségre vágyik, mert minden, festményében benne van életigenlése, pozitív gondolatai, optimizmusa, hogy valami többet, személyesebbet adjon. Megköszönöm Géli családjának is, hogy segítik, támogatják és kívánom, hogy sokáig legyen Géliben energia, jó egészség és sok ihlet, hogy gyönyörködtessen a munkáival – fogalmazott Pfiszterer Ilona.

A kiállítás június 20-ig tekinthető meg a Faluházban.

Kevesebb