Apák Napja az óvodában

2018. június 23., szombat 09:40

Tavaly indiános játékkal, pénteken pedig a cowboy világ felidézésével várták a gesztesi ovisok szüleiket a második alkalommal megrendezett Apák Napja ünnepségére.

Közös, autentikus tánccal vette kezdetét a program, ami során Pillmann Katalin intézményvezető elmondta: céljuk az volt a hagyományteremtő szándékkal megszervezett eseménnyel, hogy az édesapák együtt játsszanak, szórakozzanak apróságaikkal - s ami a szórakozást illeti, abban nem volt hiány.

Kincskeresés, zsákban futás, kalapkészítés, célbadobás, kirakós feladat szerepelt többek között a közösen megoldandó feladatok között, de covboyos fotó elkészítésére is volt lehetőség, a legnagyobb ovációt azonban a szülő-gyermek kötélhúzás vívta ki a kellemes kikapcsolódást nyújtó rendezvényen.

Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák szerepének fontosságát számos pszichológiai tanulmány is igazolja. A 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor. Ilyenkor emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb