Író emberek a faluházban

2016. május 10., kedd 19:00

Két alkotóval is találkozhattak a megyei könyvtár támogatásának köszönhetően hétfőn Várgesztes lakói. Délelőtt a költő, műfordító Varró Dániel volt az apróságok vendége a faluházban.

A poéta első verseit 12 éves korában írta. Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE-BTK magyar–angol szakára járt. Gimnazista kora óta publikál verseket és műfordításokat különböző irodalmi lapokban és folyóiratokban. Öt önálló kötete jelent meg, és emellett több (főleg gyerekeknek szóló) kötet társszerzője is. Drámafordításait és egyéb (önálló vagy másokkal közösen írt) színházi munkáit számos budapesti és vidéki színház tűzte műsorára – olvasható a Wikipédián.

A délutáni író-olvasó találkozón Tóth Andrea okleveles kertészmérnök előadását hallgathatták meg az érdeklődők a gyógynövényekről és fűszernövényekről. A hagyományos orvoslás mellett az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés az alternatív gyógymódok iránt, így a gyógynövények felhasználási lehetőségeit is mind többen kutatják. Az előadáson szóba kerültek a legismertebb gyógy- és fűszernövények, azok termesztése és gyűjtése is.

Kevesebb