Gyermeknap kicsiknek, nagyoknak

2016. június 3., péntek 20:00

Közel száz fiatal kapott névre szóló meghívót a várgesztesi gyermeknapra, s közülük mintegy hatvanan fogadták el a szíves invitálást – tájékoztatott Balázs Gabriella főszervező, aki azt is elmondta: olyan programot szerettek volna, aminek a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt örül, amely kellemes kikapcsolódást biztosít mindenki számára. Ennek érdekében fogott össze az önkormányzat, a faluház, a Vértes Agórája és a tatabányai Új Nemzedék ifjúsági információs és tanácsadó iroda.

Kedden koradélután gyülekeztek a résztvevők a hagyományteremtő esemény helyszínén, akiket hot doggal fogadtak, majd kezdődött az előzetesen megalakított csapatok akadályversenye. Többek között kosárra dobás, képkirakó, tobozgyűjtés, turista jelzések felismerése, akadálypálya, horgászat, növényfelismerés, a faluról szóló quiz kérdések megválaszolása szerepelt a feladatok között, kinek-kinek kora és ügyessége szerint. A rendezvény állomásai a környező erdőben, a tóparton és a faluház udvarán voltak telepítve.

Az akadályversenyt követően az apukák által sütött palacsinták várták a résztvevőket, amelyeknek szintén nagy sikere volt, a rendezvény zárásaként pedig a gyerekek héliummal telt lufikat eresztettek a magasba, méltó befejezést adva a várgesztesi gyermeknapnak.

Kevesebb