Lezárják az átjárót – teljes útzár!

2018. szeptember 5., szerda 17:08

Környén, szeptember 6-tól 12-ig átépítik a 8119-es számú, Velence–Csákvár–Tata összekötő út vasúti átjáróját. A munkák ideje alatt korlátozásokat vezetnek be a közúti forgalomban.

A vasúti átjáró átépítésénél teljes útzár lesz érvényben. Személygépkocsik részére a kijelölt terelőút a 8119–8143–8155–8135 számú útvonalon vezet Környéről Kecskéden át Oroszlány felé. A tehergépkocsik, az autóbuszok és a célforgalomban Környe vasúttól délre eső terület lakói az átjáró melletti ideiglenes átjárót vehetik igénybe. Az áthaladás váltakozó irányban, jelzőlámpa, illetve jelzőőrök irányítása mellett történik.

A megszokottnál hosszabb menetidőre kell számítani, aki teheti, válasszon alternatív útvonalat! Az arra közlekedők megértését és türelmét kérjük.

Az útátjáró burkolata és a vasúti pálya felújításra szorul, ezért teljesen kicserélik a vasúti vágányt, és a vasúti pálya víztelenítését is elvégzik. A jelentős közúti teherforgalmat is bonyolító vasúti átjáróba a nagyobb terhelést jobban bíró, PontiStrail-rendszerű átjáróburkolatot építenek be, a közutat újraaszfaltozzák az átjáró környezetében, és a csatlakozó szakaszokon a vasúti vágány gépi szabályozását is elvégzik.

A Tatabánya–Oroszlány vonalon a munkák miatt a vonatok menetrendje módosul. Tatabánya és Oroszlány között vonatpótlók közlekednek.

Kevesebb