Hírek

Népszerű cikkek

Virággal köszöntötték pedagógusaikat

2016. június 4., szombat 20:00

Második alkalommal köszöntötték péntek délután a faluházban Várgesztes pedagógusait, óvodapedagógusait és a munkájukat segítő dolgozókat, ahol jelen volt Hartdégenné Rieder Éva, a somlói anyaiskola igazgatója is.

- A pedagógusok többsége olyan életbölcsességgel rendelkezik, amit hivatásánál fogva természetes módon tovább is ad. Ezért vállalta az ilyen irányú tanulmányait és képezi magát folyamatosan. Sokféle a módszer, de mindegyiknél az a cél, hogy az életben való eligazodáshoz adjon támogató ismeretet, megoldásokat és hagyja szárnyalni azokat, akik képesek arra – ezekkel a gondolatokkal kezdte köszöntőjét Rising Károlyné polgármester, aki így folytatta: A nevelés és tanítás folyamataként a falu teljes lakossága rálát az itt folyó munka egy részére. A családokon túl a faluban való szerepléseknél tapasztaljuk, hogyan viselkednek a gyerekek. Látjuk, halljuk, hogy milyen újabb ismeretekkel bővült tudománytáruk. Érzékeljük, hogy élvezik-e vagy kínlódásnak élik meg a szereptanulást, szereplést.

- Ezúton is szeretném megköszönni a felkészítőknek áldásos munkájukat, legyen szó Christkindl találkozóról, vagy az Idősek napján való szereplésről. Megköszönöm a gyermekek falubeli vagy azon túli szereplését, és a különböző versenyekre való felkészülést. Az elmúlt hónapokban számtalanszor volt részem abban, hogy a gyermek intézmények mindennapjaiba belelássak. Tervezett és sok-sok váratlan látogatással magam győződtem meg arról, hogy jó kezekben, a pedagógusok szakértelmével fejlesztik Várgesztesen az óvodás és iskolás gyerekeket – fogalmazott a településvezető.

Az esemény a gyerekek prózai és hangszeres műsorszámaival folytatódott, akik végül virággal köszönték meg az ünnepeltek egész éves munkáját.

Hagyomány, hogy a Gesztesen 45 esztendeig oktató Molnár János egykori tanító emléktáblájánál leróják kegyeletüket pedagógusnap alkalmából, ahol Rising Károlyné polgármester, valamint Balázs Gabriella alpolgármester mellett a hagyományőrző klub és az iskola diákjai helyezték el koszorúikat, befejezésként pedig a neves tanító sírját is felkeresték.

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek