Hírek

Népszerű cikkek

Vissza az időben

2016. július 21., csütörtök 20:00

Közel negyven gyermek táborozik három turnusban, heti váltással Várgesztesen, akik az önkormányzati támogatásnak köszönhetően igazán gazdag és tartalmas programokon vehetnek részt. Mint az már hagyomány, a szomszédos Vértessomlóról is éreztek fiatalok, és a somlói iskola pedagógusai is segítik a vakáció mind hasznosabb eltöltését.

Kirándulások, ping-pong verseny, lovaskocsi-túra, Hartdégen Tibor erdész előadása, turisztikai és kézműves foglalkozások, horgászás teszik változatossá a tábor napjait, de a legemlékezetesebb minden bizonnyal a török kori harcosok, fegyverek, korabeli öltözékek, szokások bemutatója volt szerdán a vár mellett.

Kluber János, az esemény ötletgazdája és szervezője, a Várgesztesért Közalapítvány elnöke elmondta: az a szándék vezette, hogy az időutazás, és a török kor történelmének felidézése mellett a gyerekek emlékezetébe minél jobban belevésődjön a gesztesi nevezetesség léte, annak ellenére, hogy az jelenlegi állapotában nem látogatható.

A magyar és török „harcosoktól” aztán a táborozók megtudhatták, milyen ruhákat hordtak, milyen fegyverekkel harcoltak a végvárak védői és támadói, sőt, kézbe is vehették, ki is próbálhatták ezeket.

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek