Hírek

Népszerű cikkek

Még mindig nem késő ügyfélkaput nyitni

2017. március 17., péntek 10:10

Eddig 16 ezren kérték Komárom-Esztergom megyében a NAV-tól, hogy postázza adóbevallási tervezetüket. Az ügyfélkapuval rendelkezőknek ezt nem kell kérniük, ők online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonon is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatok alapján – idén mintegy 3,8 millió adózónak elkészítette szja-bevallási tervezetét. Komárom-Esztergom megyében több, mint 154 ezer szja-bevallási tervezet készült.

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők közül a megyében 16 ezren kérték március 16-ig az szja-bevallási tervezet postázását. A legnépszerűbb benyújtási mód az sms volt, a kérelmek kétharmada így érkezett. A NAV honlapján elérhető webes űrlapok aránya húsz százalék, az igénylők mindössze két százaléka küldte be postán a nyomtatványt. Számukra a NAV április 30-ig küldi ki az szja-bevallási tervezetet. Aki a márciusi határidőt lekéste és nincs ügyfélkapuja, az a NAV ügyfélszolgálatain személyesen (vagy más nevében meghatalmazással eljárva) május 22-ig kérheti a nyomtatott bevallási tervezetet.

Még mindig érdemes megfontolni az ügyfélkapunyitást valamelyik kormányablakban, vagy az adóhivatal ügyfélszolgálatain. A május 22-ig ügyfélkaput nyitók is online felületen juthatnak hozzá bevallási tervezetükhöz.

Fontos, hogy mindenki nézze meg a NAV által készített tervezetet, mivel az állampolgárok felelőssége, hogy a bevallásban minden jövedelmük pontosan szerepeljen.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága

április

22 Tavaszi gyerekprogram

  • Időpont: hétfő 13:00
  • Helyszín: Keltike Ház mögötti udvar
május

4 Főzőverseny

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Faluház parkolója

8 Gombász előadás

  • Időpont: szerda 17:00
  • Helyszín: Keltike Ház

Közmeghallgatás prezentáció

2024. március 29., péntek 10:21

A településvezető a kis létszámú érdeklődők előtt részletesen ismertette az elmúlt év gazdálkodását, amelyre a szűkös büdzsé miatt a megszorító kifejezés a legjellemzőbb, s szólt a fejlesztésekről, beruházásokról is, ezek szépen gyarapították Várgesztes értékeit.

Bővebben

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek