Hírek

Népszerű cikkek

Órát átállítani!

2017. március 20., hétfő 07:55

Európában március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart a nyári időszámítás. Ami azt jelenti, hogy idén március 26-án kell majd hajnali két órakor három órára állítani az órákat. Vagyis a téli időszámításhoz képest egy órával kevesebbet alhatunk.

A kétféle, nyári és téli időszámítás bevezetése óta minden éveben kétszer át kell esnünk a plusz, illetve mínusz 1 óra okozta megpróbáltatásokon. Bevezetésével az eredeti cél az volt, hogy meghosszabbítsák a természetes fény mellett eltöltött, hasznos órák számát. Mivel hosszabb ideig van világos, több időt vagyunk a szabadban és kevesebb áramot fogyasztunk; aztán a jobb látási viszonyok mellett kevesebb balesetet okozunk; és a bűncselekmények száma is kevesebb a hosszabb nappalokon.

Ugyanakkor sokan megkérdőjelezik az óraátállítás létjogosultságát. Tavaly decemberben aztán egészen a parlamentig jutott az óraátállítás ügye, miután az országgyűlés gazdasági bizottsága egyhangúan támogatta a téli időszámítás kiiktatását. Mivel azonban az óraátállítást egy uniós irányelv is előírja, olyan könnyen nem szabadulhatunk meg tőle.

április

22 Tavaszi gyerekprogram

  • Időpont: hétfő 13:00
  • Helyszín: Keltike Ház mögötti udvar
május

4 Főzőverseny

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Faluház parkolója

8 Gombász előadás

  • Időpont: szerda 17:00
  • Helyszín: Keltike Ház

Közmeghallgatás prezentáció

2024. március 29., péntek 10:21

A településvezető a kis létszámú érdeklődők előtt részletesen ismertette az elmúlt év gazdálkodását, amelyre a szűkös büdzsé miatt a megszorító kifejezés a legjellemzőbb, s szólt a fejlesztésekről, beruházásokról is, ezek szépen gyarapították Várgesztes értékeit.

Bővebben

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek