Hírek

Népszerű cikkek

Továbbra is tilos!

2017. április 2., vasárnap 15:22

A földművelésügyi miniszter 2017. március 3-án átmeneti időre, az országban általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkre, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre.

A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóinak idén eddig közel százharminc alkalommal kellett szabadtéri tűzeseteknél beavatkozniuk! Az ilyen esetek többsége emberi gondatlanságra, mulasztásra vezethető vissza. Az elmúlt napok csapadékmentes időjárása, az erős felmelegedés, - ami most megyénket jellemzi- elősegíti az avartüzek kialakulását, ilyenkor könnyen lángra lobban a kiszáradt fű, ami pedig szeles időben nagyon gyorsan terjed a száraz területeken. Okozhatja ezt egy autóból kihajított cigarettacsikk vagy egy nem megfelelően eloltott tüzelés, melyből komoly természeti károk is keletkezhetnek.

A tilalom idején nem szabad tüzet gyújtani az elrendelt területeken lévő kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a köz-, illetve vasutak menti fásításokon, beleértve a száraz fűvel, náddal, vagy bozóttal borított területeken sem. A szabályok megszegése esetén a hatóságok tűzvédelmi bírságot szabhatnak ki!

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy mielőtt kertjükben tüzet gyújtanának, tájékozódjanak az önkormányzati rendelet tartalmáról!

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek