Hírek

Népszerű cikkek

Ünnepeltek a bányász nyugdíjasok

2017. szeptember 1., péntek 06:31

Csütörtökön kezdődött az a négynapos rendezvénysorozat, amely során több mint harminc színvonalas program szórakoztatja Oroszlány lakóit.

A 67. bányásznapi ünnepségek bevezetéseként tizenharmadik alkalommal rendezték meg a széncsaták nyugdíjas hőseinek programját, aminek ezúttal Bányászati Múzeum adott otthont. Az eseményen a helyiek mellett a pusztavámi, vértessomlói, várgesztesi szakszervezeti tagok is megjelentek.

A jelenlévőket Lazók Zoltán polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte: olyanokkal emlékezhet ez alkalommal, akiknek igazi hálával tartozik Oroszlány, hiszen a bányászok áldozatos munkája nélkül az egykori kis falu nem vált volna ilyen élénk, modern, 20 ezres várossá.

- Idén számunkra különös jelentőséggel bír az ünnep, hiszen a város életének meghatározó időszakát idézi, s ez a 80 éves bányászmúlt. Arra a történelmi léptékkel pillanatoknak tűnő, de egy emberéletet felölelő időszakra emlékezünk, amely kezdeteként 1937. szeptember 1-jén iparszerűen megkezdődött a fekete gyémánt kitermelése – fogalmazott a városvezető.

Az időskorúak délutáni kulturális programján fellépett többek között az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Vörös István Alapítvány tánccsoportja, a Countaktus Country zenekar, a Silhouette táncegyüttes és a győri Akkordeon harmonikazenekar, a nap sztárvendégeként pedig Oszvald Marika, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerzett emlékezetes perceket a lelkes közönségnek.

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek